Anderzijds draagt het gemeentebestuur zo ook onrechtstreeks bij tot een vorm van concurrentievervalsing. De Beernemnaar die de gemeentelijke informatie wil lezen, kan immers niet naast de commerciële advertenties in Vrije Tijd kijken en dat is een voordeel dat andere bladen die op het grondgebied van Beernem verspreid worden, helemaal niet hebben. Beide partijen helpen elkaar zo in stand te houden. Vrije Tijd dat profiteert van een 'unique selling position' en het gemeentebestuur dat zich verzekerd weet van een positieve berichtgeving.
Het gemeentebestuur leeft blijkbaar nog in de tijdsgeest van de De Vrières, anders had ze al lang ingezien dat er een probleem is. Het wantrouwen bij een deel van de bevolking over de speciale band van het gemeentebestuur met Vrije Tijd smeult immers al lang. Zelfs als de procedure van aanbesteding correct verlopen is ?en wij hebben tot het tegendeel bewezen wordt geen reden om hieraan te twijfelen - betekent dit nog niet dat alles nu in orde is.
Dé enige oplossing is dat het gemeentebestuur resoluut gaat voor een aparte verdeling van haar gemeentelijk infoblad, volledig los van Vrije Tijd. Daarvoor zal de gemeente wellicht wat dieper in de buidel moeten tasten, maar het zal de onduidelijkheid en het wantrouwen die er nu leven voor een deel uit de wereld helpen.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter