Veilige wandel-en fietsverbinding moet Assebroekse Meersen, Beverhoutsveld en Bulskampveld met elkaar verbinden.

28 November 2021

Veilige wandel-en fietsverbinding moet Assebroekse Meersen, Beverhoutsveld en Bulskampveld met elkaar verbinden.

Beernem wil via een veilige fietsroute de Assebroekse Meersen, het Beverhoutsveld en het Bulskampveld met elkaar verbinden. Daartoe komt er ook een fietsbrug en een uitkijktoren aan de keersluis in Beernem. De plannen kaderen binnen de visie van Westtoer om een aantal grote landschapsprojecten te realiseren.  

Schepen van Toerisme Jan Vanassche (Groen) is opgetogen met de plannen: "Dit zou een bijkomende troef zijn om deze mooie gebieden te ontsluiten voor de fietsers, maar ook voor de wandelaars die meer en meer de weg vinden naar Beernem."

LANDMARKS

“De keersluis behoedt Brugge voor overstromingen.”, zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V). “ Een oversteek op die locatie, op het oudste kanaal van Vlaanderen zou een veilige, verkeersluwe corridor zijn vanuit Brugge en Oedelem via de Gevaerts naar het Bulskampveld”. “Dit is een unieke kans voor ons om, samen met de Provincie, Westtoer, De Vlaamse Waterweg (DVW), verder te werken aan veilige fiets- en wandelverbindingen. Ook ontsluiten we zo onze waardevolle landschappen voor zachte recreatie, waarbij het Landschapspark Bulskampveld stilaan buiten z’n grenzen treedt”, vult hij aan.

Bureau Landschap start met de haalbaarheidsonderzoeken in het najaar. In het voorjaar van 2022 wordt er een selectie gemaakt van de projecten die verder worden uitgewerkt. De oplevering van de landmarks is voorzien in 2024-2025.