Valentreinactie aan Beernems station op Valentijnsdag. Groen Beernem bedankt reizigers om te kiezen voor het openbaar vervoer.

21 Februari 2024

Valentreinactie aan Beernems station op Valentijnsdag. Groen Beernem bedankt reizigers om te kiezen voor het openbaar vervoer.

Samen met meer dan 50 lokale Groen-groepen deed Groen Beernem mee aan de Valentreinactie.  “Op maandagmorgen 14 februari stonden we aan het station van Beernem om met een kaartje en een (fairtrade)chocolaatje elke reiziger te bedanken die ’s morgens vroeg tussen 7u en 8u de trein neemt om naar het werk te gaan of om een uitstap te maken. Zo willen we hen een hart onder de riem steken, want ze kiezen voor een duurzame manier om zich te verplaatsen”, verduidelijkt Groen- Beernemvoorzitter Ignace Tousseyn.   

Met deze positieve actie zetten we ook graag de troeven van het openbaar vervoer in de verf en pleiten we voor meer (vroegere en latere) treinen en vlottere overstappen naar bus en deelfietsen. Ook willen we dat meer treinen uitgerust zijn met fiets- en stepplaatsen.

Want alle treinreizigers verdienen een route waarbij ze zonder gedoe van de ene op het andere vervoermiddel kunnen overstappen en dat allemaal met één ticket.

“Als ook anderen zien hoe vlot dit kan gaan, worden openbaar vervoer en deelmobiliteit aantrekkelijker voor veel meer mensen, wat ook goed is voor het milieu”, besluit voorzitter Ignace Tousseyn.