Jan-Klaas Kesteloot, kandidaat voor het Vlaams Parlement

14 Maart 2024

Jan-Klaas Kesteloot, kandidaat voor het Vlaams Parlement

"In Beernem kiest Groen resoluut voor de toekomst."

Ben je bezorgd? Over de afgeschafte bushaltes, het te kort aan leerkrachten, de stijgende armoede? Of over je gezondheid en die van de planeet, je portemonee, je toekomst? Je bent niet alleen. Ik deel die zorgen. Mijn vraag aan jou is dus: waar kies je straks voor? Geef je je toekomst aan de angstzaaiers en klimaattreuzelaars?

Of kies je goeie verandering: een gezond leven op een gezonde planeet, vrijheid en eerlijke kansen? Wel, die verandering komt er enkel met lef, daadkracht en samenwerking. Enkel met een partij die durft én doet. Enkel met Groen.

Jan-Klaas wil zich focussen op twee pijlers:

  • Het Groeipakket, de vervanger van het kindergeld, bestaat al vijf jaar. Maar het systeem is niet perfect. De kinderarmoede wordt niet aangepakt en grote gezinnen en alleenstaande ouders zijn vaak minder goed af. De Vlaamse regering indexeert het Groeipakket niet meer volledig en bespaarde zelfs meer dan 800 miljoen euro op twee jaar tijd. Jan-Klaas vindt dat de volgende regering het Groeipakket grondig moet hervormen. De gezinnen die het financieel het moeilijkst hebben, moeten de meeste steun krijgen.

  • De klimaatcrisis is een reëel gevaar. Jan-Klaas wil een eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt, met aandacht voor de mensen die het moeilijkst rondkomen. We maken de ecologische keuze de goedkoopste en gemakkelijkste, en laten de grote vervuilers betalen. In plaats van premies voor dure elektrische wagens, investeren we in betaalbaar openbaar vervoer.

Jan-Klaas Kesteloot vind je op plaats 16 op lijst voor het Vlaams Parlement. 

 

Ontdek hier alle kandidaten uit West-Vlaanderen