Opendeurdag voor technische dienst?

05 Maart 2019

Opendeurdag voor technische dienst?

GROEN gemeenteraadslid Roos Lambrecht wil een opendeurdag voor de technische dienst.

De buitendienst, die de mensen beter kennen als de ‘technische dienst’, staat bekend voor haar sterke organisatie en gemotiveerde mensen. In weer en wind trekken de arbeiders van deze dienst de baan op om grote en minder grote klussen uit te voeren: bomen, struiken en hagen snoeien, wegenwerken uitvoeren, enz.

“Het zou een goed idee zijn om de Beernemnaars eens te laten kennismaken met de organisatie, de doelstellingen, middelen en mensen van deze dienst”, vindt Roos Lambrecht. Ze kaartte dit aan op de gemeenteraad van 21 februari. “ Mensen klagen dikwijls rap over een haag die maar niet gesnoeid geraakt of over een losliggende tegel die niet snel genoeg kan hersteld worden, zonder dat ze beseffen dat de arbeiders van deze dienst enorme inspanningen leveren om al die werken tijdig te kunnen uitvoeren.”

“Een opendeurdag van de buitendienst, eventueel gekoppeld aan de lokale openbedrijvendag, zou een ideale kans zijn om inwoners een blik te gunnen achter de schermen van deze onmisbare dienst”, stelde Roos voor.