Ook in 2021 uitbreiding terrassen horeca-uitbaters mogelijk.

18 September 2020

Ook in 2021 uitbreiding terrassen horeca-uitbaters mogelijk.

Ook volgend jaar zullen de horeca-uitbaters hun terras kunnen uitbreiden op openbaar domein.

Groen gemeenteraadslid Roos LambrechtGemeenteraadslid Roos Lambrecht (Groen) leeft mee met de  moeilijke situatie waarin de Beernemse horeca- uitbaters zich bevinden door de coronacrisis. Gelukkig biedt het corona- ondersteuningsplan van de gemeente heel veel ondersteuning. Eén van de talrijke maatregelen in dat plan was de uitbreiding van de terrassen. Dit had een tweeledig doel: de afstandsregel respecteren en meer omzet halen door het aantal zitplaatsen te verhogen. Sommige horeca- uitbaters hebben hiervoor ook extra terrasmeubilair aangekocht.

“Nu vroegen sommigen zich af of ze ook volgend jaar hun uitgebreid terras zullen mogen zetten, gezien de extra kost die ze hiervoor gemaakt hebben”, vertelt Roos.

Ook volgend jaar zullen de horeca-uitbaters hun terras kunnen uitbreiden op openbaar domein.

Het antwoord van de bevoegde schepen voor Lokale Economie, Ruben Strobbe (CD&V) was op dat vlak geruststellend.

Om bijkomende terrasruimte op openbaar domein uit te breiden, dienen de horeca-uitbaters een aanvraag met plannetje in via het E-loket. De diensten Mobiliteit en Lokale Economie geven hierover hun advies, dat aan het schepencollege bezorgd wordt. Het is het schepencollege dat dan de vergunning aflevert.

“De huidige terrasvergunningen lopen tot 15 november”, legt Roos Lambrecht uit. “Maar ook volgend jaar, in 2021 kunnen de horeca-uitbaters een uitbreiding van hun terrassen op openbaar domein vragen De periode van de uitbreiding loopt dan van 15 maart tot 15 november”. “Dat is alvast een opsteker voor onze horecazaken, die door de coronacrisis al zwaar getroffen zijn”, besluit Roos Lambrecht.