Namiddag in Mariawende

03 Februari 2013

Groen Beernem houdt verkiezingsbelofte en steekt een halve dag een handje toe in Woon ?en Zorgcentrum Mariawende in Beernem. Op zaterdagnamiddag 19 januari staken enkele leden van Groen Beernem de handen uit de mouwen in het Woon- en Zorgcentrum Mariawende in de Rollebaan in Beernem. Ze verzorgden er de koffietafel en de animatie en losten zo een verkiezingsbelofte in.Zet ons aan het werk in uw buurt

Onze partij trok naar de gemeenteraadsverkiezingen met de slogan 'Zet Groen aan het werk in uw buurt' . Van meet af aan wilden we deze slogan niet gratuit laten klinken, maar ook in de realiteit omzetten. Daarom besloten we mensen op de avondmarkt in september in Beernem aan onze stand effectief te laten stemmen op een lijstje van activiteiten die we beloofden uit te voeren als onze partij drie zetels binnenhaalde. Op dat lijstje stond o.a. biospaghetti klaarmaken in een Beernemse school, de grote schoonmaak houden in jeugdhuis The Nooddle, zwerfvui l opruimen langs een wegberm, het verzorgen van de bar bij een evenement in onze gemeente en ook eenhalve dag meehelpen in het Woon- en Zorgcentrum Mariawende.

Uiteindelijk haalde 'meehelpen in Mariawende één van de hoogste scores '. Hoewel we twee  i.p.v. drie zetels haalden, vonden we toch dat we onze slogan daadwerkelijk moesten uitvoeren en contacteerden we de directeur van Woon- en Zorgcentrum Mariawende. Die was meteen heel enthousiast en we legden een datum vast.

Gezeliige namiddag

Op zaterdag 19 januari konden we zo de bewoners van Mariawende een heel plezante namiddag bezorgen. Wij zorgden voor de cake, droegen samen met het personeel de koffie rond en maakten een praatje met de mensen,  terwijl Paul Ackaert, vader van Groen- lid Kathy Ackaert de sfeer erin bracht door op zijn synthetizer bekende deuntjes van vroeger te spelen. Dat zette menige bewoner aan tot dansen. Slotsom: zowel voor ons als voor de oude mensen was dit een namiddag om niet snel te vergeten.