Meer wandelplezier met vernieuwd en uitgebreider wandelnetwerk Bulskampveld.

18 Oktober 2020

Meer wandelplezier met vernieuwd en uitgebreider wandelnetwerk Bulskampveld.

Samen met Westtoer, het autonome provinciebedrijf voor toerisme, vernieuwt Beernem het wandelnetwerk Bulskampveld.

“Beernem is al vele tientallen jaren heel populair onder de wandelaars”, steekt schepen voor Toerisme, Jan Vanassche (Groen) van wal.“ Dat dankt de gemeente niet enkel aan het gevarieerd en aantrekkelijk landschap met ruim 17 mooie wandelroutes, maar ook aan de dynamische lokale wandelclub die al jarenlang met haar activiteiten steeds weer heel wat wandelaars weet te lokken.”

Het is dus heel goed nieuws dat het Wandelnetwerk Bulskampveld, dat zich uitstrekt over Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene, Aalter en Knesselare wordt herwerkt en uitgebreid. Westtoer is dit samen met de andere gemeenten, waaronder Beernem overeengekomen. De vernieuwing wil meer inspelen op de behoeften van de hedendaagse wandelaar en daarom meer inzetten op de beleving.  

“Er komen nieuwe wegwijzerpalen en infoborden. Beernem zal instaan voor het onderhoud van de wegen en paden op haar grondgebied, terwijl Westtoer het onderhoud van de bewegwijzering en de infoborden onder zijn hoede zal nemen”, legt schepen Jan Vanassche uit. Het autonome provinciebedrijf voor toerisme zal ook een viertalige wandelkaart laten drukken die te koop zal zijn in het bureau voor toerisme in het Schepenhuys in Oedelem. De opening van het vernieuwde wandelnetwerk is eind dit jaar voorzien. “Hoewel de wandelactiviteiten door corona sterk beperkt zijn, is dit beslist iets om naar uit te kijken”, meent schepen Jan Vanassche.