Jaklien Tant, al 27 jaar lang OCMW-raadslid voor Groen en vrijwilligster

21 Februari 2024

Jaklien Tant, al 27 jaar lang OCMW-raadslid voor Groen en vrijwilligster

    "Alles opgeteld oefende Jaklien 27 jaar lang het mandaat uit van OCMW-raadslid."

Groen Beernem zet Jaklien Tant in de bloemetjes. En daar is meer dan reden toe. Alles opgeteld oefende ze, met een korte onderbreking, al 27 jaar het mandaat uit van OCMW-raadslid. Eerst voor Agalev, later voor Groen. Dit jaar komt, door een politiek akkoord met kartelpartner Vooruit, een (voorlopig?) einde aan deze lange reeks.

Zo’n 31 jaar geleden, in 1993, werd Jaklien voor het eerst lid van de OCMW-raad. Ze bleef dit tot 1997. Drie jaar later, in 2001, nam ze opnieuw een zitje  op in diezelfde OCMW-raad en deze keer ononderbroken tot en met eind vorig jaar, 2023. Die OCMW-raad veranderde intussen in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn en haar mandaat in lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst, want tijden en dus namen veranderen.

Maar dat is nog niet alles. Niet enkel als mandataris, maar ook als vrijwilligster bij vele organisaties en initiatieven laat Jaklien haar sociale hart kloppen: zo zet ze zich o.a. in bij de kledingbank De Kapstok, de biologische coöperatieve winkel Biobes, de culturele vereniging Cultuur Anders, de Beernemse wandelclub, bij onze partij Groen, de sportvereniging Stas, enz.