Groene Pluim voor Chiro Sint-Petrus van Oostveld

06 Februari 2012

Op zaterdag 28 januari 2012 reikte Groen Beernem voor de 5de keer de Groene Pluim uit. Met de Groene Pluim willen we mensen, verenigingen, ondernemingen of instanties belonen die zich inzetten voor één van de basispijlers van het Groen!-gedachtegoed Dit kan de zorg voor het milieu zijn, de inspanningen inzake verkeersveiligheid of mobiliteit, sociale bewogenheid, aandacht voor wereldsolidariteit, enz.Zo hebben we in het verleden de

Groene Pluim gegeven aan Rolle en Denise, de uitbaters van bioboerderij De Hogen Akker, aan Herman 'de politieman' Vanhaelemeesch, aan Kris, Dirck en Ginette van vzw Mandacaru en aan de vrijwilligers van de Oxfam Wereldwinkel.Deze keer reikte we de Groene Pluim 2011 uit aan de leiders van de Chiro Sint-Petrus van Oostveld. De afgelopen jaren maakten ze er een erezaak van om hun kampen, vieringen en andere activiteiten op een duurzame en ecologische manier te organiseren. Zo trokken ze de kinderen en jongeren mee in hun verhaal van hoe belangrijk het is om zuinig en respectvolom te gaan met het milieu.

In 2009 organiseerde de Chiro het 'Woodstock'-kamp dat tien dagen duurde en waarbij het streefdoel was om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. In 2010, bij de viering van 50 jaar Chiro Sint-Petrus stond ook het hele feestweekend in het teken van duurzaamheid met een bar op zonnepanelen, producten van de bioboer en van de Wereldwinkel, herbruikbare bekers, enz.

Ook naar de toekomst toe heeft Chiro Oostveld zich geëngageerd om te blijven focussen op duurzaamheid en ecologie. Om hen verder aan te moedigen in hun streven naar duurzaamheid, kregen de leiders en oud-leiders een aankoopbon om te besteden in de biowinkel De Hogen Akker in Oedelem.

Op Flickr vind je meer foto's.