Groene Pluim 2006 voor hoofdinspecteur Herman Vanhaelemeesch

06 Januari 2007

De Groene Pluim is een prijs die Groen!-Beernem uitreikt aan mensen, verenigingen, ondernemingen of instanties die zich inzetten voor het groene gedachtegoed. Vorige keer, in 2003, viel deze eer te beurt aan het Oedelemse biologisch land-en tuinbouwbedrijf 'De Hogen Akker' van Rolle en Denise De Bruyne ?Hudders. Groen!-Beernem wil niet enkel een milieupartij zijn, maar focust op alle facetten van het samenleven in onze gemeente. Eén van de nagels waarop Groen!-Beernem op gemeentelijk vlak blijft kloppen is de veiligheid van de zachte weggebruikers in het verkeer.In het licht daarvan bekronen we dit jaar het engagement van hoofdinspecteur Herman Vanhaelemeesch van politiezone Het Houtsche.Zijn jarenlange persoonlijke kruistocht om zowel de jonge fietsertjes als de senioren te informeren over de gevaren van het verkeer en om hen de nodige rijvaardigheden bij te brengen, is uniek te noemen.Op een luchtige manier en vaak vanuit een originele invalshoek slaagt hij er keer voor keer in om zijn toehoorders, zij het jong of oud, te boeien. De kinderen kennen hem intussen al als 'Opa politiechef' en veel inwoners noemen hem de Beernemse Flor Koninckx..

Samen met Herman zetten we ook zijn collega's van de politiezone Het Houtsche in de bloemetjes. Enkel dankzij hun steun en inzet kan Herman zijn engagement voor de zwakke weggebruikers ten volle ontplooien.

De uitreiking van de Groene Pluim 2006 vindt plaats in het Schepenhuys (het vroegere gemeentehuis van Oedelem) op zaterdag 13 januari 2007 tussen 17u. en 18u.30.

Lees ook volgende berichten over de Groene Pluim 2006: