Groen Beernem bedankt zorgpersoneel en vrijwilligers op Dag van de Zorg

20 Maart 2023

Groen Beernem bedankt zorgpersoneel en vrijwilligers op Dag van de Zorg

Op de Dag van de Zorg bedankte Groen Beernem het personeel en de vrijwilligers van ZWC Mariawende (onderdeel van Woonzorgzone Curando- Oost) in Beernem met een smakelijke attentie in de vorm van een hart in fairtrade chocolade.  

Op 19 maart, de Dag van de Zorg, zetten we traditioneel het zorgpersoneel en de vrijwilligers van de zorginstellingen in de bloemetjes voor hun grote inzet en engagement. Groen trok deze keer met een delegatie naar Mariawende in de Rollebaanstraat in Beernem, een Woonzorgcentrum dat, net zoals Patershof onderdeel is van Woonzorgzone Curando-Oost. We verrasten hen met een fairtrade chocoladehart. Verantwoordelijke van de personeelsdienst, Petra Neirynck, nam onze attentie met heel veel plezier aan.

 “In Covid-tijden waren de zorgverleners onze rots in de branding, maar ook vandaag blijven ze, samen met de talrijke vrijwilligers, onmisbaar en bewonderen we hun nooit aflatende toewijding voor hun bewoners en patiënten”, zegt voorzitter Ignace Tousseyn. “We kunnen hen niet genoeg waarderen en bedanken.”

In Beernem zijn er vier zorginstellingen: het Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus, WZC Rusterloo, WZC Kasteeldomein Patershof en WZC Mariawende.

Curando-Oost biedt een waaier aan diensten aan, gaande van de lokale dienstencentra Mirte in Beernem en Flora in Oedelem tot assistentiewoningen, kortverblijven, thuisverzorging, enz. waardoor er ruim 300 professionele zorgverleners en een 200-tal vrijwilligers actief zijn.