Gemeente kan mensen helpen om hun tuin te delen

01 Juni 2020

Gemeente kan mensen helpen om hun tuin te delen

De gemeente Beernem zou mensen kunnen helpen om hun tuin te delen met gezinnen zonder tuin.

Roos Lambrecht las een interessante Facebook-post van een gezin uit Beernem dat een grote tuin heeft met veel gras, bomen, vogels, bankjes...  en dit wil delen met gezinnen die geen of een erg kleine tuin hebben. “Deze mensen willen met veel plezier hun tuin een paar uur afstaan aan spelende kinderen terwijl ze binnen blijven”, weet Roos. 

Wellicht zijn er nog Beernemnaars die hun tuin tijdelijk willen ter beschikking stellen. Speelpleinen mogen nu weliswaar weer open, maar zitten door de coronamaatregelen snel vol. 

Roos richt zich daarom naar de gemeente voor een oplossing. Roos: “Het zou goed zijn dat de gemeente via de website en de sociale media een oproep doet aan mensen die hun tuin willen delen. Nog beter zou zijn dat de gemeente, uiteraard rekening houdend met de privacyregels,  een databank bijhoudt met adressen van inwoners die met veel plezier hun tuin eventjes (veilig) ter beschikking willen stellen aan mensen die geen tuin hebben.  Zo kunnen ze dan bv. een paar uur een tuin reserveren. “

“In deze coronatijden is dit een heel welkom initiatief voor gezinnen die het nu wat moeilijk hebben en toch eventjes tot rust willen komen in de natuur”, besluit Roos.