Beernem: Dorp van de Ronde!

27 Februari 2023

Beernem: Dorp van de Ronde!

Zondag 2 april wordt een hoogdag voor wielerliefhebbers. Want dan komt de Ronde van Vlaanderen naar Beernem. Een unieke kans voor iedereen om een feestje te bouwen.

"De voorbije twee jaar beleefden we Vlaanderens Mooiste voor het scherm. Dit jaar kan het opnieuw langs het parcours. En dan nog in onze gemeente! ", reageert wielerfanaat en bestuurslid Patrick Hoornaert enthousiast.  

De 273km lange Ronde start weliswaar in Brugge om 10u, maar de officiële start vindt plaats in de Bruggestraat rond 10u16 ter hoogte van de bushalte 'Bruggesteenweg nr. 256' (de bushalte na de Pinstraat, tussen Vliegend Paard en Driekoningen).

De renners doorkruisen daarna Oostveld, Beernem en Sint-Joris. "Op zaterdag 1 april wordt het parcours opengesteld voor alle wielerliefhebbers", weet Patrick Hoornaert. "Op 2 april is het de beurt aan de profs. Dat wordt iets om naar uit te kijken. Eindelijk eens live de grote namen op hun fiets zien passeren, dat is toch bijzonder."
Het is ook een kans voor de horeca, verenigingen en inwoners om een activiteit zoals een barbecue te organiseren, een drank- of eetkraampje op te zetten of om de eigen zaak in de kijker te zetten. En het goede nieuws houdt niet op, want Beernem is ook in 2025 en 2027 'Dorp van de Ronde'.