Breng je mok(ke) mee naar de nieuwjaarsdrink

29 December 2018

Breng je mok(ke) mee naar de nieuwjaarsdrink

Zet het nieuwe jaar afvalarm in: breng je mok(ke) mee naar de nieuwjaarsdrink van de gemeente op 6 januari 2019 !

Wie van plan is om het nieuwe jaar milieubewust in te zetten en zijn steentje bij te dragen in het verminderen van afval, krijgt meteen de kans hiertoe op zondag 6 januari. Want dan  is er de traditionele nieuwjaarsdrink van de gemeente op het plein voor het gemeentehuis in Beernem.

De gemeente trakteert alle inwoners dan met een warm of koud drankje. Een mooi gebaar!

De gemeente gebruikt hiervoor (industrieel)  composteerbare bekers in plaats van wegwerpbekers, wat al heel goed is. Maar het betekent dat die bekers ergens moeten geproduceerd worden, vervolgens vervoerd moeten worden naar een koper en ten slotte na gebruik terug weggebracht moeten worden naar een industriële composteerinstallatie. Een heel gedoe! Herbruikbare bekers zijn een beter alternatief. Maar die bekers moeten natuurlijk ook eerst geproduceerd worden. Voordeel is dan wel dat ze nadien heel veel keren opnieuw gebruikt kunnen worden. Maar het is natuurlijk altijd beter om afval te voorkomen. Daarom lanceert Groen Beernem, in navolging van Gent, de slogan: “Breng je mok(ke) mee! “

We roepen de Beernemnaars op om zoveel mogelijk hun eigen (herbruikbare) beker, mok, … naar de nieuwjaarsdrink mee te brengen. Wie zijn eigen drinkgerei meebrengt, zorgt er meteen zelf voor dat zijn ecologische voetafdruk verkleint. Een kleine moeite, maar toch al een kleine stap, richting een betere wereld.

Afvalarm feesten, het is nog plezieriger! Aarzel dus niet, en breng je mok(ke) mee!