Beernemse treinreizigers kregen speciale dankjewel op Valentijnsdag van Groen en sp.a.

17 Februari 2017

De reizigers die op dinsdagochtend 14 februari in Beernem de trein namen, mochten zich aan een speciale dankjewel verwachten van Groen en sp.a. Zo deelde Groen een cartoon uit van Eva Mouton en zorgde sp.a voor een versnapering. Met die actie wilden beide partijen een hart onder de riem steken van de mensen die nog dagelijks het openbaar vervoer nemen. En dat ondanks de mindere dienstverlening als gevolg van de besparingen door de federale en Vlaamse regering waar CD&V en N-VA deel van uitmaken. CD&V en N-VA, partijen die ook in Beernem de plak zwaaien, zijn mee verantwoordelijk voor de drastische inkrimping van de budgetten voor De Lijn en de NMBS met minder dienstverlening en hogere prijzen tot gevolg. De besparingen van 2,1 miljard euro op de NMBS laten zich nu al meer en meer voelen. Dat betekent nog minder en drukkere treinen, duurdere tickets en het sluiten van stations. Zo verdwijnt het station in Beernem en wordt een aantal treinen afgeschaft. En ook De Lijn ondervindt de gevolgen van de besparingen. Sinds deze Vlaamse regering aan de macht is, daalt elk jaar het aantal reizigers die tram of bus nemen en stijgen de prijzen. Zo is een 10-rittenkaart 50% duurder geworden en een enkele rit van 1,3 euro naar 3 euro gestegen. 

Al die besparingen zorgen voor steeds langere files met economische schade en periodes van extreme luchtvervuiling tot gevolg.

Met deze Valentijnsactie steken we de vele gebruikers van het openbaar vervoer een hart onder de riem.

Groen en sp.a willen dat de trein-, tram- en busreiziger op de eerste plaats komt met stipt en aangenaam vervoer. Vlotte en snelle verbindingen, waar je ook opstapt en betere dienstverlening in grote en kleine stations. Alleen zo kunnen we de mobiliteitsproblemen in ons land oplossen.

Plaats en uur actie: Beernems station: dinsdag 14 februari vanaf 6u.