Beernem wordt fietsparadijs

21 Februari 2023

Beernem wordt fietsparadijs

"2023 wordt het jaar van de fiets . Provincie West-Vlaanderen herschikt het netwerk en in Beernem komen er 2 fietsroutes bij. Een extra toeristische troef!"

Aantrekkelijk Beernem

Beernem heeft voor toeristen en recreanten heel wat te bieden: veel groen, bossen, natuurgebieden, statige dreven, gave landschappen, mooie uitzichten en
gezellige dorpskernen. Al dat moois lokt jaarlijks heel wat fietsers en wandelaars. "Niet enkel wandelaars, maar ook fietsers komen hier heel goed aan hun trekken", zegt schepen van toerisme, Jan Vanassche. 
Zo zijn er momenteel 2 mooie fietsroutes door onze gemeente: de Beverhoutsfietsroute (38km) en de Bulskampveldfietsroute (43 km).

Grote campagne

Jan_VA_portretfoto.jpgMaar daar houdt het niet op! De provincie wil fietsen nog aantrekkelijker maken en lanceert hiervoor een grote campagne. Ze herschikt ook een heleboel bestaande fietsroutes. "Dat is alvast goed nieuws voor Beernem', verduidelijkt schepen Jan. Want Beernem krijgt er 2 fiestroutes bij: de Erfgoedfietsroute en de Velden en Meersenfietsroute die ook door Damme en Brugge loopt. Zo wordt onze gemeente een echt paradijs voor fietsers."