Beernem investeert in Landschapspark Bulskampveld

24 November 2019

Beernem investeert in Landschapspark Bulskampveld

De Vlaamse Landmaatschappij, de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Beernem pakken de omgeving van de parking “Aanwijs” aan.

Schepen van Toerisme Jan Vanassche (GROEN)De Vlaamse Landmaatschappij en de provincie West-Vlaanderen investeren zo’n 1, 3 miljoen euro in het Bulskampveld in Beernem. Het aandeel van de gemeente zelf bedraagt 85.000 euro. Schepen van Openbare Werken Claudio Saelens (CD&V): “We zorgen ook voor de zuivering van het afvalwater van de woningen in de omgeving. De werken starten in het voorjaar van 2020.”

Schepen van toerisme Jan Vanassche (Groen) is verheugd over deze investering.  “Het Landschapspark Bulskampveld is het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen”, steekt hij van wal. “ Het is maar liefst 90 km² groot en dus de ideale bestemming voor een daguitstap in een groene omgeving. Er zijn kilometers fiets- en wandelpaden zodat je er uren kunt vertoeven en bewegen.” Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter. Het wandelnetwerk Bulskampveld alleen biedt meer dan 150 km wandelplezier.

De vernieuwingsoperatie zal nog meer mensen naar onze groene gemeente lokken

Jan: “ De vernieuwingsoperatie zal nog meer mensen naar onze groene gemeente lokken. Wie er al geweest is, zal blij verrast zijn met het nieuwe onthaalgebouw en het nieuwe onthaalplein. Ook de parkeerplaats en de paden worden verbeterd.  Dit is opnieuw een mooie investering, naast de recente opwaardering van het bezoekerscentrum en de avontuurlijke wandellus voor de kleinsten. “

Schpen van Toerisme Jan Vanasschen (GROEN), Burgemeester Jos Sypré tCD&V), Schepen van Openbare Werken Claudio Saelens (CD&V) Ook burgemeester Jos Sypre (CD&V), bevoegd voor mobiliteit, is tevreden dat het kruispunt “Aanwijs” wordt aangepakt. Er wordt een bypass gecreëerd waardoor het kruispunt langs de Reigerlostraat met de  Torenweg en de Heirweg uit elkaar wordt getrokken. Dit zorgt voor meer veiligheid.

Het project kan je verder opvolgen via de website van de Vlaamse Landmaatschappij.

(foto ontwerp : Vlaamse Landmaatschappij)