' De goede kant op'

19 November 2020

' De goede kant op'

In de herfsteditie van onze Groenkrant komt Jan-Klaas Kesteloot, secretaris en IT'er van Groen Beernem, aan het woord. Hij vindt dat het de goede kant op gaat met Beernem.

"Samen met m'n echtgenote Griet en mijn drie jonge kinderen woon ik in de 'oude' dorpskern van Beernem. Alles vinden we op wandel- of
fietsafstand, heerlijk! De verkeersveiligheid is er sterk op vooruitgegaan. Dat merken we als met de kindjes naar school stappen. Het eenrichtingsverkeer in de Diksmuidse Boterweg en Rollebaanstraat én het zebrapad aan de kerk waren al een grote verbetering. Nu de Rollebaanstraat een fietsstraat geworden is, is het er veel veiliger voor de zachte weggebruikers. De voorbije zomer heeft ons gezin Beernem herontdekt. Met de picknick mee wandelen we in de bossen of in de dreven: zalig!
Schepen voor milieu, Jan Vanassche maakt hier het verschil : dreven worden gered, kapvergunningen worden kritisch bekeken,... Met Groen in het bestuur wordt er werk gemaakt van een een visie op lange termijn zodat ons groen, onze dorpen en onze open ruimte bewaard kunnen worden voor de toekomstige generaties. Dat stelt me gerust. Ja, we gaan met Beernem de goede kant op. "