Veel schoon volk op bruisend Zomerfeest Groen

24 November 2013

De Groen-leden feestten met heerlijke, verse producten van de lokale winkeliers en met aandacht voor eerlijke handel.   Eind augustus knalden de spreekwoordelijke champagnekurken bij Jan en Anneke langs de Lattenklieversstraat in Sint-Joris. In hun ecologische tuin organiseerde Groen Beernem haar tweede Zomerfeest voor haar leden en sympathisanten. Meer dan 10 maanden na de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij we opnieuw twee zitjes in de gemeenteraad en één in de OCMW- raad veroverden, vormt Groen Beernem nog steeds een hechte groep die op een positieve manier aan lokale politiek wil doen.

We blijven focussen op het milieu en de gevolgen van de klimaatopwarming, want die zetten de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen op de helling.

Op het Zomerfeest maakten we er, net zoals bij de vorige edities, een punt van om alles van spijs en drank bij de lokale winkeliers te halen. Want lokaal winkelen is slim winkelen. Zo kwamen de Fairtradehapjes, koekjes en koffie van de Wereldwinkel, de groenten en de drank van de biowinkel De Hogen Akker, het ijs van de hoeve, het vlees van de lokale slager, enz. En de stoelen, tafels, party-tenten en nog heel wat ander feestmateriaal haalden Jan en Anneke uit de kringwinkel. De ecologische voetafdruk van het Zomerfeest konden we zo heel laag houden, terwijl de pretfactor heel hoog bleef. 

Ignace Tousseyn in de Groen Krant najaar 2013