Sp.a en Groen willen Kringwinkel Beernem uit de verdomhoek!

21 Oktober 2017

Veel volk vandaag in de Kringwinkel in Beernem. Vandaag is dan ook de Dag van de Kringwinkel. Groen en Sp.a ontbraken niet. Met onze aanwezigheid willen we de werknemers van de Kringwinkel(s) een hart onder de riem steken. Daarnaast willen we de Kringwinkel van Beernem uit de verdomhoek halen. Nu ligt ze een eind buiten de dorpskern, wat toch een beetje vreemd is voor een winkel. Sp.a en Groen  wil de Kringwinkel van Beernem uit de verdomhoek halen! Sp.a en Groen willen de Kringwinkel in de dorpskern, tussen de andere handelszaken, zodat meer mensen er de weg naartoe vinden.  

Een Kringwinkel zorgt voor een tweede leven van allerhande gebruikte spullen: van meubels en huisraad tot fietsen en speelgoed.  Bovendien schept een Kringwinkel banen, want het is een sociale werkplaats: mensen die heel moeilijk in het gewone arbeidscircuit terechtkunnen, vinden hier een zinvolle job. Daarom willen Sp.a en Groen  dat de Kringwinkel in Beernem alle kansen krijgt.

We zijn er zeker van dat een Kringwinkel die in de dorpskern gevestigd is, meer volk zal aantrekken, de verkoop zal doen stijgen en het hergebruik van tweedehandse meubels en spullen zal aanmoedigen.

Bovendien kan een Kringwinkel zorgen voor een opleving van de winkelstraat. Nieuwsgierige klanten zullen er snuisteren naar bruikbare spullen. Ook de omliggende winkels zullen er beslist hun voordeel  bij doen.  Voor ons moet de Kringwinkel uit de verdomhoek!