Sneeuwstraten in Beernem

22 Februari 2019

Sneeuwstraten in Beernem

Roos Lambrecht zorgt voor sneeuwstraten in Beernem. 

Roos Lambrecht vroeg om sneeuwstraten

Wat is een sneeuwstraat?

Soms zijn dingen heel simpel uit te leggen: sneeuwstraten zijn speelstraten maar met sneeuw.

Ondertussen kent iedereen speelstraten: een aantal buren stelt de vraag aan het schepencollege om hun straat een dag of een periode autovrij te maken. Op die manier krijgen kinderen opnieuw de mogelijkheid om te spelen op straat. In Beernem moet twee derde van de gezinnen in de straat akkoord gaan. Normaal vormt dit in woonwijken zelden een probleem.

Roos Lambrecht vroeg in gemeenteraad van 21 februari 2019 om dit reglement uit te breiden met de mogelijkheid om als het sneeuwt een versnelde procedure op te zetten. En met succes, want vanaf volgende winter kunnen kinderen onbezorgd in de sneeuw op straat spelen.

Bij sneeuw wordt je speelstraat met een snelle procedure een sneeuwstraat.

Hoe vraag ik een sneeuwstraat aan?

De sneeuwstraat wordt op voorhand aangevraagd en doorloopt exact dezelfde procedure als bij de aanvraag van een speelstraat. Dit kan o.a. via het e-loket van de gemeente. Na goedkeuring en wanneer er sneeuw voorspeld wordt, worden nadarhekkens geleverd. Bij sneeuw worden er in sneeuwstraten niet gestrooid en kunnen kinderen een dagje in de verse sneeuw spelen.

Ook in de pers: Het Laatste Nieuws - Beernem introduceert sneeuwstraten: “Maar minstens twee derde van de bewoners moet akkoord zijn”