Saar Vanpaemel uit Oedelem en Jan-Klaas Kesteloot uit Beernem op lijst Vlaamse verkiezingen.

13 April 2019

Saar Vanpaemel uit Oedelem en Jan-Klaas Kesteloot uit Beernem op lijst Vlaamse verkiezingen.

Op 26 mei 2019 zijn er federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. De vooruitzichten voor Groen zien er alvast rooskleurig uit. Aan het groeiende succes van Groen zal ook Groen Beernem bijdragen. Jan-Klaas Kesteloot zal als opvolger op de West-Vlaamse lijst staan en youngster en nieuw, fris politiek gezicht Saar Vanpaemel krijgt de 16de plaats.

Op 26 mei 2019 zijn er federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. De vooruitzichten voor Groen zien er alvast rooskleurig uit. De partij doet het momenteel heel goed in de peilingen. Mensen beseffen dat het hoog tijd wordt voor échte veranderingen die de toekomst voor hun kinderen en kleinkinderen veilig stellen. Meer dan ooit zijn jongeren, dankzij Anuna De Wever, zich bewust dat er geen tijd te verliezen valt. Een klimaatwet met bindende doelstellingen,  een duurzamer mobiliteitsbeleid, een plan voor betere luchtkwaliteit, meer inzetten op hernieuwbare energie, terugdringen van de armoede, enz. zijn enkele van de belangrijkste ambities  van Groen.

Aan het groeiende succes van Groen zal ook Groen Beernem bijdragen. Onze partij, die tijdens de voorbije gemeenteraadsverkiezingen van 2 naar 3 zetels ging en voor het eerst in haar geschiedenis aan het beleid deelneemt, vaardigt 2 kandidaten af voor de Vlaamse verkiezingen.

Jan-Klaas Kesteloot zal als opvolger op de West-Vlaamse lijst staan en youngster en nieuw, fris politiek gezicht Saar Vanpaemel krijgt de 16de plaats.

Jan-Klaas Kesteloot is gehuwd met Griet en vader van Kobe (9), Emma (4) en Ward (2) en werkt als burgerlijk ingenieur bij een toonaangevend softwarebedrijf in het Izegemse. Voor Groen Beernem is hij secretaris- webmaster en ICT- verantwoordelijke. In de voorbije 6 jaar was ook lid van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO). In zijn vrije tijd is Jan-klaas actief bij RugbyFit in Beernem. Daarnaast badmintont hij bij Sport Anders vzw.

Jan- Klaas: “ Politiek stopt niet aan de gemeentegrenzen. Ook in mijn gemeente merken we de negatieve gevolgen van de keuzes op nationaal en Vlaams niveau: de afbouw van bus en trein, de hoge kosten voor het opruimen van zwerfvuil, de groeiende files langs onze wegen, de verderzetting van de lintbebouwing, enz. “

“Ik wil me smijten voor de Vlaamse verkiezingen omdat ik geloof dat Groen dé partij is die voor een positieve ommekeer kan zorgen. Er is geen tijd te verliezen. Ik voel dat veel jonge mensen zwaar teleurgesteld zijn in het huidige (non-) beleid op federaal en Vlaams niveau. Groen kan voor een ambitieuzer klimaatbeleid zorgen zodat jongeren nog een toekomst voor zich zien. Vanzelfsprekend gaat het niet enkel om het klimaat, maar ook om gezonde lucht, een gezonde leefomgeving, een andere mobiliteit, een socialer beleid, enz. Als kandidaat op de lijst wil ik hieronder mee mijn schouders zetten.”

Saar Vanpaemel heeft de politiek met de paplepel binnengekregen, want ze is de dochter van ex-provincieraadslid Marc Vanpaemel en ex-gemeenteraadslid Sonia Hoedt. Ze werkt als begeleidster in Ter Muiden, een instelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking in Oedelem. Naast muziek (concerten, festivals) zijn natuurbeleving, wandelen, fietsen en dieren verzorgen haar hobby’s.

“Ik ben al heel lang een enthousiaste Groen-supporter. De toekomstgerichte en verbindende boodschap van de partij spreekt me heel sterk aan. Toen men mij vroeg om op de Vlaamse Groen-lijst te staan, heb ik een vreugdesprongetje gemaakt. In plaats van altijd online- petities door te sturen naar de familie met de vraag om die te ondertekenen en me te frustreren omdat het maar niet de goede kant uitgaat, kan ik nu zelf een verschil maken. Ik hoop dan ook dat ik door mijn engagement kan bijdragen aan het succesverhaal van Groen. Ik zie het dan ook helemaal zitten! “