Rolle De Bruyne wil verbod op motoren in natuurgebied Assebroekse Meersen

25 Mei 2023

Rolle De Bruyne wil verbod op motoren in natuurgebied Assebroekse Meersen

De Assebroekse Meersen, een 82 hectare groot natuurgebied dat ten zuiden van Ver-Assebroek en op het grondgebied van de gemeenten Brugge, Oostkamp en Beernem ligt, is met zijn vochtige weiden en mooie landschappen, omringd door knotwilgen en populieren, een trekpleister voor wandelaars en fietsers. Ze komen er om te genieten van de prachtige natuur en om er de talrijke soorten watervogels te spotten.

“Maar de vredige rust van die mooie natuur werd onlangs verstoord door motorrijders die via de oude trambedding vanaf het Zwarte Paard naar Ver-Assebroek dwars door de Meersen reden”, vertelt raadslid Rolle De Bruyne.
“Omwille van de natuurwaarden, maar ook omwille van de veiligheid van de wandelaars en fietsers,  lijkt me dit geen goede zaak, want zowel het fietsknooppuntennetwerk als het voetgangersnetwerk lopen hierdoor. “

Het natuurgebied is in principe enkel toegankelijk voor fietsers, wandelaars en landbouwvoertuigen. Er staat evenwel niet expliciet aangegeven dat motoren (en auto’s) er niet welkom zijn. “Daarom vraag ik op de gemeenteraad van 25 mei om een verbodsbord te plaatsen”, verduidelijkt Rolle.