"En zeggen dat er meer dan voldoende ecologische alternatieven op de markt zijn die soms iets duurder, maar veel duurzamer zijn en een gezond binnenklimaat creëren, toch ook wel zeer belangrijk in een ruimte waar veel mensen samen bewegen, of het nu turnen of fuiven is. "
De gemeente kan haar bouwplannen trouwens voor een prikje laten doorlichten op ecologische criteria en energiezuinigheid door bv. de bouwexperts van vzw BAS, een kenniscentrum voor ecologisch bouwen; de provincie West-Vlaanderen betaalt uit eigen zak tot 30 werkuren terug als de gemeente bij deze organisatie aanklopt. En ook bij het Vlaams Instituut voor Bio- Ecologisch bouwen en wonen (VIBE) kan de gemeente terecht voor deskundig advies ter zake.
"Sport en vrijetijdsbesteding vinden we heel belangrijk. Het brengt mensen samen. En in een gemeente waar volgens onderzoek één op de drie aan sport doet, moet ze ook zorgen dat dit in gezonde omstandigheden gebeurt. Ecologische bouwmaterialen zorgen daarvoor. Ze hebben bovendien het voordeel dat ze duurzaam zijn, wat de ecologische voetafdruk van de gemeente nog eens verkleint. Ik hoop dan ook dat de bevoegde schepen zich aan zijn woord houdt en ik zal dit bouwdossier dan ook als een soort schaduwbouwheer van nabij opvolgen", maakt Rolle zich sterk.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter