Oudezakstraat wordt vierde fietsstraat in Beernem

22 November 2020

Oudezakstraat wordt vierde fietsstraat in Beernem

De Oudezakstraat in Oedelem wordt de vierde fietsstraat in onze gemeente. Zo wordt Beernem opnieuw een stukje fietsvriendelijker.

De huidige coalitie (CD&V en Groen- SP.A) houdt haar beloftes en introduceert de vierde fietsstraat op haar grondgebied: na het Maandagse aan het Land- en Tuinbouwinstituut in Oedelem, de Creytensstraat aan de achterzijde van Basisschool Ter Bunen,  het deel van de Rollebaan aan de Middenschool Sint-Lutgart in Beernem wordt nu ook de Oudezakstraat in de dorpskern van Oedelem fietsvriendelijker.

Alle fietsstraten liggen langs een school of op een schoolroute zodat de kinderen en jongeren zich veel veiliger zullen voelen als ze naar en van school fietsen. In een fietsstraat mogen automobilisten en motorrijders de fietsers niet inhalen en geldt er een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Gemeenteraadslid Roos Lambrecht (Groen) is verheugd over deze positieve ontwikkeling. “ Ik stel tevreden vast dat het gemeentebestuur hard werkt aan een fietsvriendelijke en fietsveilige gemeente. De vernieuwing van een aantal fietspaden en de introductie van de fietsstraten vormen daarin de hoofdmoot.

Als onderwijzeres ligt een veilige schoolomgeving en veilige schoolroutes Roos nauw aan het hart. “Maar uiteraard zijn fietsstraten niet enkel een goede zaak voor schoolgaande kinderen en jongeren, maar voor alle fietsers, jong en oud.”

“Misschien zorgt dit er ook voor dat nog meer mensen hun auto langs de kant laten staan en hun rijwiel gebruiken om hun boodschappen te doen of gewoon een plezierritje te maken. Dat is zowel goed voor de conditie als voor het milieu“.