Groene Pluim 2013

17 Januari 2014

Op zaterdag 8 februari reikte Groen Beernem voor de zesde keer de Groene Pluim uit. Die ging dit jaar naar schrijfster Kristien Dieltiens. Met de Groene Pluim willen we mensen, verenigingen, ondernemingen of instanties belonen die zich inzetten voor het gedachtegoed dat Groen nauw aan het hart ligt. Dit kan de zorg voor het milieu zijn, sociale bewogenheid, aandacht voor wereldsolidariteit, inspanningen inzake verkeersveiligheid of mobiliteit, enz. In het verleden ging de 

Groene Pluim  naar Rolle en Denise, de uitbaters van bioboerderij De Hogen Akker, aan Herman 'de politieman' Vanhaelemeesch, aan Kris, Dirck en Ginette van vzw Mandacaru, aan de vrijwilligers van de Oxfam Wereldwinkel en aan de leiders van de Chiro Sint- Petrus van Oostveld.

Schrijfster Kristien Dieltiens heeft de Groene Pluim 2013 ontvangen uit handen van Mieke Vogels (ex- minister en gemeenschapssenator in het Vlaams parlement). Haar vijftigste boek Kelderkind kreeg vorig jaar de Woutertje Pieterse Prijs en in 2012 de Provinciale Prijs Letterkunde. 'In haar werk neemt ze het op voor de kwetsbare mens en raakt ze thema's aan die ook Groen zorgen baren, zoals sociale uitsluiting', zegt voorzitter Ignace Tousseyn van Groen Beernem. 

De officiële uitreiking van de Groene Pluim 2013 vond plaats in de tentoonstellingsruimte van het Schepenhuys in Oedelem van 17u tot 18u30. 

Meer foto's vind je in dit album op onze Facebook pagina (een Facebook account is niet nodig)