Groen wuift Marc en Sonia uit

21 December 2012

Provincieraadslid en gemeenteraadslid houden er (voorlopig?) mee op. Groen Beernem wuifde hen uit.

Marc VanpaemelSonia Hoedt

Vorige zaterdag 15 december kwamen de leden van Groen Beernem samen in de gezellige bistro De Kiosk aan de markt van Oedelem. Op het menu stonden niet alleen smakelijke gerechten maar we maakten ook van de gelegenheid gebruik om provincieraadslid Marc Vanpaemel en zijn echtgenote gemeenteraadslid Sonia Hoedt te bedanken voor hun engagement voor Groen in de afgelopen periode.

Drie ambtstermijnen of 18 jaar lang verdedigde Marc Vanpaemel de kleuren van Groen in de provincieraad, samen met drie andere Groen- provincieraadsleden. Marc was zeker geen grijze figuur maar liet zich opmerken door zijn spitse interpellaties en stevige dossierkennis. Hij probeerde ook geld van de provincie los te weken voor projecten in Beernem. Zo zorgde hij er onder meer voor dat de provincie het fietspad langs het kanaal Gent ?Brugge tussen de Oude Vaartstraat en de Stationsstraat subsidieerde, een traject dat deel uitmaakt van de 42 km lange Vlaanderen Fietstroute.

Zijn echtgenote Sonia Hoedt was eveneens door de politieke microbe gebeten. In het voorjaar van 2006 kwam ze voor het toenmalige Agalev in de gemeenteraad terecht als opvolgster van Ingrid Vanhaecke die directeur werd van de Regenboogschool in Beernem. Bij de verkiezingen in oktober haalde ze een hoge score en veroverde zo ook voor de komende 6 jaar haar zitje in de gemeenteraad. In duo met Groen gemeenteraadslid Rolle De Bruyne kwam ze op voor het ecologische gedachtegoed en voerde ze een constructieve oppositie. Ze maakte er een erezaak van om elk dossier vooraf goed in te studeren zodat ze gevatte tussenkomsten kon doen. Ze had hieraan telkens weer een hele kluif want de heel actieve Groen-groep had bij veel dossiers toch heel wat vragen.

Jammer genoeg werden beiden op 14 oktober niet herverkozen. Ze dragen nu de fakkel over aan ander Groen talent. Sonia wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Roos Lambrecht die samen met Rolle De Bruyne het vuur brandende zal houden. Na 18 jaar heeft Groen Beernem echter geen vertegenwoordiger meer in de provincieraad.

We zijn echter fier op het geleverde werk van Marc en Sonia!