Groen Beernem wuift Lucie uit

27 Januari 2014

Lucie Versele verlaat de politiek. Groen Beernem wuift haar uit.  Na ruim 18 jaar neemt (64) afscheid van de politiek. Samen met haar echtgenoot en oud- schepen van Oedelem, Valère Brysse, doet ze het voortaan wat rustiger aan. Beiden willen nog vele jaren genieten in hun nieuwe verblijfplaats, residentie het Patershof in Beernem. Groen Beernem wuifde hen uit.

Lucie Versele

Ruim 18 jaar geleden sloot Lucie Versele zich aan bij de Beernemse afdeling van de partij Agalev . Na haar loopbaan als kleuteronderwijzeres zocht ze een nieuwe engagement dat aansloot bij haar overtuigingen. Van een ooit apolitieke beweging, gesticht door pater- leraar Luc Versteylen, was Agalev (Anders Gaan Leven) tot een echte politieke partij uitgegroeid die evenwel nog met groeipijnen te kampen had. Dat zorgde soms tot in Beernem voor onzekerheid omdat het niet duidelijk was welke richting het uitging. De komst van Lucie bracht opnieuw rust in de groep.

Lucie nam een groot deel van de administratie op zich, ze zette mee haar schouders onder heel wat acties en had een sterk gewaardeerde eigen stem in de fractievergaderingen. Tijdens verkiezingstijd trok ze onvermoeibaar van deur tot deur om kiezers te overtuigen en folders te bussen. Kortom, in Lucie schuilde een kleine ADHD'er die veel van haar tomeloze energie in de intussen tot Groen! vervelde partij kwijt kon. En met succes: bij de opeenvolgende gemeenteraadsverkiezingen (2000, 2006 en 2012), behaalde de partij telkens opnieuw 2 zitjes in de gemeenteraad en één in het OCMW . Zowel in 2000 als 2006 had de partij er met Marc Vanpaemel ook een provincieraadslid bij. Door het rotatiesysteem (waarbij Groen- verkozenen in principe na twee ambtstermijnen plaats moeten ruimen voor 'nieuw bloed') kreeg provincieraadslid Marc Vanpaemel geen uitzicht meer op een verlenging van zijn zitje in 2012.

Op het huidig ogenblik zetelen Rolle De Bruyne en Roos Lambrecht in de gemeenteraad en Jaklien Tant in de OCMW- raad.

De positieve ingesteldheid, de hulpvaardigheid en het sociaal gevoel van Lucie maakten Groen Beernem tot wat de partij nu is: een dynamische en hechte groep die de focus blijft leggen op het milieu en het klimaat, maar evengoed op verkeersveiligheid, sociale bescherming, lokale economie en diversiteit. We zijn haar hiervoor dan ook erg dankbaar en wensen haar en haar echtgenoot een lang, gezond en aangenaam leven toe in residentie Patershof in Beernem.

Gemeenteraadslid Roos Lambrecht overhandigde namens Groen Beernem een boeket bloemen aan Lucie Versele.