Groen!-gemeenteraadslid Sonia Hoedt drukt bezorgdheid uit over Beernemse fuif-en feestzalen na sluiting Berenheem

20 November 2006

De inwoners van Beernem kunnen momenteel aan een zeer laag tarief één van de zalen van het Ontmoetingscentrum De Kleine Beer afhuren voor een feest of receptie. Intussen staat o.a. zaal Sinjo in Sint-Joris er wat verkommerd erbij en ook zaal Reigerlo in Beernem heeft dringend een opfrisbeurt nodig. Heeft het gemeentebestuur de bedoeling om alles op het Ontmoetingscentrum in te zetten en niet meer te investeren in de plaatselijke parochiezalen, was dan ook de vraag die wij van Groen!-Beernem ons stelden. Sonia stelde de vraag op de gemeenteraad van 20 november '06. " Het succes van het gebruik van de zalen van de Kleine Beer, toont duidelijk aan dat er grote nood is betaalbare accommodaties voor een multifunctioneel gebruik. Dat succes legt ook andere pijnpunten bloot : nl de andere zalen in onze gemeenten. In Oedelem hebben we de parochiezaal in een redelijk goede staat , in het Oostveld de onlangs vernieuwde parochiezaal, maar in St-Joris staat zaal Sinjo er verkommerd bij, hetzelfde geldt voor zaal Reigerlo in Beernem : ook niet de mooiste zaal om er een feestje te geven . Er is de verouderde inrichting en geen aangepaste keuken.Vandaar dat de gebruikers uitwijken naar de zalen in de Kleine Beer, een mooi ingerichte zaal, alle materiaal voorhanden en een degelijke keukeninrichting. Indien er werk zou gemaakt worden van het opfrissen en aanpassen van die 2 zalen, zou dat zeker ook z'n invloed hebben op de verhuur.

Wat betreft de concurrentie met de Beernemse middenstand : niet iedereen heeft het budget om een feestje in een horeca gelegenheid te geven. We moeten ook die mensen de kans geven om een feest te geven dat betaalbaar blijft, in een mooie en goed ingerichte zaal.", aldus Sonia Hoedt bij haar tussenkomst.

n haar reactie verzekerde de bevoegde schepen, Carine Janssens, dat er werk gemaakt wordt van het opfrissen van zowel zaal Reigerlo als zaal Sinjo.