Geslaagde Valentreinactie aan Beernems station op Valentijnsdag 14 februari.

14 Februari 2023

Geslaagde Valentreinactie aan Beernems station op Valentijnsdag 14 februari.

  “Op dinsdag 14 februari stonden we ’s ochtends aan het station van Beernem om met een Valentreinskaartje en een (fairtrade)chocolaatje elke reiziger te bedanken die de trein nam om naar het werk te gaan of om een uitstap te maken.  

Groen Beernem bedankt reizigers om te kiezen voor het openbaar vervoer.

Net als de voorbije jaren doopt Groen vandaag Valentijn om tot Valentrein.

Zo wilden we hen een hart onder de riem steken, want ze kiezen voor een duurzame manier om zich te verplaatsen”, verduidelijkt Groen- Beernemvoorzitter Ignace Tousseyn. 

Met deze positieve actie zetten we ook graag de troeven van het openbaar vervoer in de verf. Want de trein is goed voor het klimaat, onze verkeersveiligheid, onze economie en onze werkgelegenheid. 

Er wordt trouwens opnieuw stevig geïnvesteerd in de spoorwegen en dat merk je ook in Beernem: de recent vernieuwde stationsomgeving is nu een aantrekkelijke plek geworden waar pendelaars hun fiets of auto vlot en veilig kunnen stallen.  

“Toch is er nog werk aan de winkel”,  zegt pendelaar en bestuurslid Bart De Beukelaer (Groen). Zo moeten de stiptheidscijfers nog beter zodat reizigers tijdig op hun werk geraken. De P-trein van 7u05 bv. heeft dikwijls vertraging door technische problemen. Deze trein heeft dan ook voornamelijk oude treinstellen. En tijdens de piekuren mag de frequentie van de treinen die Beernem aandoen ook hoger. Ten slotte zijn er (nog) geen stallingen voorzien voor buitenmaatse fietsen en fietskarren. “ Maar ondanks deze problemen blijft het openbaar vervoer de beste optie. En willen we de treinreizigers vandaag bedanken voor hun geduld en doorzettingsvermogen. “