Drainage kan wateroverlast op speelpleintjes in Beernem aanpakken.

31 Januari 2024

Drainage kan wateroverlast op speelpleintjes in Beernem aanpakken.

Door de hevige regenval van de laatste weken kwamen de speelpleintjes in Beernem langdurig onder water te staan. “Ook onze speelterreinen zullen dus in de toekomst klimaatrobuust moeten gemaakt worden, “ zeggen schepen Jan Vanassche en raadslid Roos Lambrecht. “Een goede drainage kan hier een oplossing voor zijn.”

Vandaag staat het speelplein aan de Beukendreef nog altijd deels onder water. Dat is jammer, want dat zorgt ervoor dat kinderen zich niet kunnen uitleven op de toestellen en ouders een andere plek voor hun kids moeten zoeken.

Roos legt uit: “Bij de aanleg van speelpleinen gebeurt het dikwijls dat de bodem door het gebruik van zwaar materiaal dichtklapt. Daardoor kan het regenwater moeilijker wegsijpelen in de ondergrond.  We stellen daarom voor om die terreinen waar wateroverlast een probleem vormt, te laten draineren door een gespecialiseerde firma, zodat de grond opnieuw waterdoorlatend gemaakt wordt.”

“Zo maken we ook onze speelplekken klimaatbestendig waardoor kinderen er altijd kunnen ravotten”, besluit schepen Jan Vanassche.