Dierenstickers kunnen helpen om huisdieren te redden bij brand

24 Maart 2018

Dierenstickers kunnen helpen om huisdieren te redden bij brand

Groen wil dat de gemeente de dierensticker invoert in de brandweerzone waartoe ze behoort. Zo’n dierensticker kan door de eigenaar van huisdieren worden bevestigd aan de deur of het raam. Roos Lambrecht: “De brandweer weet danbij aankomst of er bv. een kat of hond aanwezig is. De brandweermannen kunnen, na het redden van de personen in het gebouw, ook de aanwezige huisdieren redden“

Uiteraard moet bij een brand de aandacht prioritair gaan naar het redden van mensenlevens. Maar als brandweerploegen, zonder gevaar voor eigen leven wel te verstaan, ook dierenlevens kunnen redden dan kan er heel wat leed bespaard worden. Het probleem is dat vandaag brandweerploegen vaak niet weten of er dieren aanwezig zijn. Een sticker aan het raam of de deur kan dat op een eenvoudige manier duidelijk maken.

Door de sticker aan het raam of de deur kan de brandweer ook huisdieren redden. Nu weet de brandweer vaak niet of er dieren aanwezig zijn. In Gent en Mechelen en ook in andere gemeenten wordt deze sticker om huisdieren bij brand te redden, ingevoerd.

Roos Lambrecht: “ We willen dat onze gemeente deze voorbeelden volgt en dit initiatief kopieert. Maar ze doet dit best in overleg met de andere gemeenten die deel uitmaken van Brandweerzone 1, waartoe ze behoort.(Blankenberge, Beernem, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Middelkerke, Oostkamp, Oostende, Oudenburg, Torhout, Zedelgem, Zuienkerke).”