Belbushalte aan Patershof dankzij Groen

26 November 2019

Belbushalte aan Patershof dankzij Groen

Eindelijk krijgen bewoners Woonzorgcentrum Patershof in Beernem belbushalte in hun buurt. Initiatiefneemster Roos Lambrecht (gemeenteraadslid Groen) is blij met de doorbraak.

Meer dan 5 jaar geleden, op 21 februari 2014, stelde Roos Lambrecht in de gemeenteraad voor om ook een bushalte voor de belbus te voorzien aan WZC Patershof in de Kasteeldreef in Beernem. “Voor de meer dan 30 bejaarde bewoners zou dit  een hele goede zaak zijn”, aldus Roos. Toenmalig schepen en huidig burgemeester Jos Sypré (CD&V) vond de vraag zeer terecht en kaartte die aan bij De Lijn. 

GROEN Gemeenteraadslid Roos Lambrecht“Er is heel wat tijd over gegaan vooraleer De Lijn op mijn voorstel inging, omdat de vervoersmaatschappij  geen nieuwe halte wilde creëren, maar eerst wou onderzoeken welke bestaande halte nauwelijks gebruikt werd. Die kon dan geschrapt worden in het voordeel van de halte aan het Patershof die ik suggereerde”, verduidelijkt Roos.

Uiteindelijk en nadat dezelfde vraag nog eens overgenomen werd door de oppositie, maakte De Lijn een concreet voorstel over aan het gemeentebestuur. De busmaatschappij zal de halte “Mexico” (kruispunt Hoornstraat met Mexicostraat) verplaatsen naar het WZC Patershof en dit ter hoogte van de ingang. Aan de halte "Mexico" stapte in 2018 niemand op en in 2019 tot nu toe amper 7 personen. “Gelet op het grotere potentieel en de hogere nood aan het woonzorgcentrum is een verschuiving gerechtvaardigd”, liet De Lijn weten.

 “Het kan traag gaan in de politiek, maar soms wordt geduld beloond”, besluit Roos Lambrecht die vanzelfsprekend erg blij is met de doorbraak.