Beernemse kindergemeenteraad is uit de startblokken. Initiatiefneemster Roos Lambrecht is opgetogen.

18 November 2021

Beernemse kindergemeenteraad is uit de startblokken. Initiatiefneemster Roos Lambrecht is opgetogen.

Supergoed nieuws! De Beernemse kindergemeenteraad is woensdag 18 november officieel van start gegaan. Initiatiefneemster en gemeenteraadslid Roos Lambrecht (Groen) is opgetogen: "Het heeft, omwille van covid wat langer geduurd dan voorzien, maar dankzij de kindergemeenteraad hebben kinderen en jongeren nu ook een stem in onze gemeente."

De leden van de kindergemeenteraad krijgen op die manier de kans om hun ideeën, wensen en opmerkingen kenbaar te maken en krijgen ook inspraak in zaken die hen aanbelangen (de aanleg van speelpleintjes, fietspaden, bv.) . Dat is een win-winsituatie voor het bestuur en voor de kinderen en jongeren zelf. Schepen van Onderwijs, Ruben Strobbe (CD&V) trok mee aan de kar.

De kindergemeenteraad bestaat uit leerlingen van de negen Beernemse scholen die elk 2 leerlingen (uit het vijfde en zesde leerjaar of uit het eerste en tweede secundair) afvaardigen. Viermaal per jaar komt de kindergemeenteraad, voorgezeten door de kinderburgemeester, samen.

Louise Van de Casteele is verkozen tot de eerste burgemeester van de kindergemeenteraad. Op de raad is ook de schepen van Onderwijs en een afgevaardigde van de jeugddienst aanwezig.