SP.A EN GROEN WILLEN BEERNEMSE TREINREIZIGERS NIET IN DE KOU LATEN STAAN. PETITIE- ACTIE VOOR BETERE DIENSTVERLENING LEVERT RUIM 550 HANDTEKENINGEN OP

21 December 2016

Leden van sp.a en Groen hielden op de perrons van het station van Beernem een geslaagde petitie- actie voor een betere dienstverlening waarbij ze op korte tijd ruim 550 handtekeningen van Beernemse pendelaars wisten te verzamelen. ?Met die dienstverlening gaat het immers bergaf. Na de sluiting van de loketten in 2015 staat de sloop van het stationsgebouw voor de aanleg van het 3de en 4de spoor op het programma. En tot op vandaag is onduidelijk wat er in de plaats komt. In elk geval geen nieuw station, dat liet de NMBS intussen al weten. Sp.a en Groen gaven, samen met de treinreizigers, alvast de voorzet: zo willen ze winddichte schuilhuisjes op beide perrons, toiletten, een ruime, goed ingerichte parking en ticketautomaten die beschut staan zodat de treingebruiker zich niet in de regen en de kou een ticket moet aanschaffen.

Bovendien willen we dat de dienstregeling drastisch verbetert: er moeten opnieuw 3 of 4 rechtstreekse piekuurtreinen van en naar Brussel halt houden in Beernem en ook de trein die om het uur tussen Knokke en Brussel/Genk rijdt, zou best hier stoppen. Volgens de cijfers van de NMBS zelf, maken gemiddeld 800 treinreizigers per week gebruik van het Beernemse station, niet min, dus.

Het is de bedoeling om de petitielijst rechtstreeks te overhandigen aan een bestuurslid van de NMBS. Daarnaast wordt een kopie van de handtekeningenlijst overhandigd aan de burgemeester. Ten slotte zullen sp.a en groen ook via parlementaire weg de kwestie aankaarten.

We zijn ervan overtuigd dat een betere dienstverlening er voor zal zorgen dat de meeste pendelaars van de 6 omliggende gemeenten van Beernem en van Beernem zelf de voorkeur zullen blijven geven aan de trein als vervoermiddel. Zo blijven ze bijdragen aan de vermindering van het fileleed en aan de vermindering van de CO2-uitstoot (een engagement dat Beernem in het kader van het Burgemeestersconvenant is aangegaan).