Nieuwe trage weg zorgt voor fiets- en wandelveilige verbinding tussen fietsersbrug en Zuidleiestraat in Beernem.

23 April 2021

Nieuwe trage weg zorgt voor fiets- en wandelveilige verbinding tussen fietsersbrug en Zuidleiestraat in Beernem.

De fietsersbrug over het kanaal Gent- Brugge zorgt al jaren voor een fietsvriendelijke en wandelvriendelijke verbinding tussen het station en het centrum van Beernem. Nu komt er ook een nieuwe trage weg die de fietsersbrug met de Zuidleiestraat verbindt.

Volgens burgemeester Jos Sypré (CD&V), ook bevoegd voor mobiliteit, is dat zeer goed nieuws: “ Als gemeentebestuur blijven we inzetten op Beernem als fietsgemeente. De nieuwe doorsteek is opnieuw een stevige stap vooruit en vergroot niet enkel de veiligheid en het comfort van de fietsers, maar ook van de voetgangers. Trage wegen zorgen ervoor dat de wegen ook voor de wandelaars korter worden.  Zo raakt iedereen makkelijker en veiliger op zijn bestemming.”

 

Het was Jan Vanassche (Groen), schepen voor ruimtelijke ordening die, naar aanleiding van een verkavelingsaanvraag ter hoogte van Vaart- Noord 16, de mogelijkheid zag om een trage weg te creëren.  “Het wordt een pad in dolomiet, richting Zuidleiestraat”, legt Vanassche uit.

 

Jos Sypré: “ Dankzij Voeders Depré van wie we de grond kosteloos mogen gebruiken, kunnen we deze nieuwe fiets- en wandelverbinding realiseren.”