Bedrijvenpark Hulstlo Beernem blijkt doolhof voor klanten en leveranciers. WVI komt beloftes niet na.

05 April 2014

Klanten en leveranciers die een bedrijf op het industriepark Hulstlo in Beernem willen vinden, moeten daar heel wat moeite voor doen. De nieuwe bewegwijzering die de West-Vlaamse Intercommunale er in opdracht van het gemeentebestuur in 2010 invoerde, zorgt tot op vandaag alleen maar voor heel veel onduidelijkheid.  Bovendien staat de centrale infozuil die chauffeurs wegwijs moet maken in de verschillende zones er nog altijd niet. Nochtans zou die er halfweg 2011 komen. In de plaats staat een voorlopig bord dat zo onopvallend is, dat bezoekers het zelden opmerken. 

CENTRALE INFOZUIL

Wie een bedrijf zoekt op het bedrijventerrein Hulstlo in Beernem, trekt hiervoor best wat tijd uit. Sinds de West-Vlaamse Intercommunale er in 2010 een nieuwe bewegwijzering invoerde, staan er borden met zone A, B,C of D, gevolgd door een nummer. Welke bedrijven er zich in die zones bevinden is niet meteen te achterhalen. Daarvoor moet je het industriepark doorkruisen om de namen van de bedrijfsgebouwen aflezen. Want de centrale infozuil waarop bezoekers alle informatie kunnen terugvinden staat er nog steeds niet. Nochtans zou die er halfweg 2011 komen.

 

Er staat wel een voorlopig bord, maar dat is zo klein en onopvallend dat bezoekers er straal voorbijrijden om zich vervolgens vast te rijden in de straten van het industriepark. Een gps biedt ook niet altijd een oplossing, want de straten hebben alle dezelfde naam: ofwel : Industriepark of Industriepark Noord. Sommige zaakvoerders vinden de nieuwe bewegwijzering met cijfers en letters ook niet bepaald gebruiksvriendelijk. Op de website http://www.ondernemenderegiobrugge.be , nochtans speciaal ontwikkeld om de bedrijven in de kijker te plaatsen, is er ook al geen referentie te vinden naar die bewegwijzering. 

WERK AAN DE WINKEL - OOK ONLINE

 Groen Beernem laakt deze gebrekkige en nodeloos ingewikkelde bewegwijzering waarbij bezoekers van het industriepark Hulstlo gedwongen worden om nodeloos rondjes te rijden. We vragen dan ook aan de gemeente om, ofwel het nieuwe systeem over boord te gooien en over te schakelen op een transparantere bewegwijzering , ofwel druk uit te oefenen op de WVI om de beloofde centrale infozuil op korte termijn te plaatsen. Bovendien wordt het dringend tijd dat er werk gemaakt wordt van het updaten van de webpagina's van de gemeentes op de portaalsite www.ondernemenderegiobrugge.be, zodat de website doet wat ze belooft, namelijk een oplijsting maken van de beschikbare handelspanden en bedrijfsterreinen per gemeente. Want die webpagina's zijn nog steeds (en intussen al verschillende jaren) in opbouw?